Wat je zoekt zoekt jou ~ Rumi ~

Wat je zoekt zoekt jou ~ Rumi ~

Nieuwe Relatie?

In mijn werk kom ik af en toe mensen tegen die in een relatie hebben gezeten, die niet goed voelde. En vaak al vanaf het begin niet goed. Waar sprake was van emotioneel misbruik, manipulatie. Vaak blijven ladybugs-1593406_1920deze mensen lang in zo’n relatie zitten. Juist uit angst die ander te verliezen. Een dreiging die steeds in de lucht hangt en door de ander wordt gebruikt. Je enorm aan gaan passen en jezelf verliezen is meestal het resultaat. Probleem is vaak dat we onze grenzen niet weten en herkennen. Waar de ander dan overheen gaat. En dat we geen keuzes kunnen maken. En zeker geen goede keuzes. Dit is namelijk lastig als je je grenzen niet voelt en kent. Wat je vaak wel voelt is een stuk onvrijheid, beperking, een ongelukkig gevoel, een twijfel aan jezelf, misschien zelfs gedachten als ‘ik spring maar in de sloot’.

Keuzetip

Maar we hebben een boel keuzes. Namelijk altijd de keuze bij alles wat je doet om je beter te voelen of je slechter te voelen. En dit is een geweldig compas op ons pad. We hebben ook de keuze om mensen of situaties los te laten. En hoewel het moeilijk lijkt, is de kans groot dat je je enorm opgelucht voelt en je weer vrij voelt als je dit wel doet. Het leven is vol met mogelijkheden.

Wat doe jij?

Kijk daarom waar je je bevindt in jouw gebied van mogelijkheden. Voel je je hier het prettigst. Of is er een andere plek waar je heen kunt gaan en waar je je (nog) beter voelt. En dan kan je bijvoorbeeld denken aan de afstand tussen jou en een persoon. Wil je die heel dichtbij. Of voel je je beter als die op meer afstand staat. We hebben hierin keuzes. Zoek daarom de plek op die voor jou het beste voelt. En hierbij mag je ‘zo mild’ mogelijk zijn voor je zelf. Ben je mild voor jezelf als je in een abusive relatie blijft? Of ben je milder als je bijvoorbeeld hulp gaat zoeken. Ben je mild voor jezelf als je iemand wilt, die niet los is van een ex. Of ben je milder als je dat niet wilt. Bij het zoeken van de beste plek, zijn dus twee dingen van belang. Je ‘bewust zijn’ waar je je bevindt en gaan naar de plek, waar jij je ‘het beste’ voelt. En die keuze mag ‘zo mild mogelijk’ zijn voor jezelf. Laat jezelf gelukkig zijn jouw prioriteit in jóuw leven worden. Dat kan door het maken van goede keuzes. Het gaat niet om de kansen die je krijgt, maar de keuzes die je maakt.

Jouw matchingsmogelijheden horen? Vul hier je gegevens in.

Já, ik wil  informatie over matchingsmogelijkheden!

 

Personal Matchmaker Antonette den Bieman