And that’s called love

love

Wat waren de hoogtepunten dit jaar?

loveHet is alweer bijna kerstmis. Het jaar is bijna ten einde. En was het een genoeglijk jaar? Elk jaar kent zijn mooie en minder fraaie momenten. Bij iedereen. Wat gebeurde er dit jaar? Wat waren de hoogtepunten? En wat waren de dieptepunten? Wie waren er van betekenis in je leven dit jaar? Waarom zijn de dingen gegaan zoals ze zijn gegaan? En wat was jouw invloed hierop? Een hoop vragen, waar we meestal niet zo bij stil staan. Maar die best interessant zijn.

Zo is mijn leven aan het eind van dit jaar verrijkt met twee hondjes. Huiselijk en knus! En ben ik dit begin dit jaar bij een behaaglijke dansgroep gegaan. Heerlijk. Wat een mooie ontmoetingen. Wat een pure mensen. Ook hebben een hoog percentage leden via het bureau elkaar gevonden en gaan deze leden nu een warme kerst tegemoet. Dat doet goed.

Waarom de mindere momenten benadrukken?

Mindere momenten zijn er natuurlijk ook. Maar al met al best een mooi en gunstig jaar. En waarom de mindere kanten van je levenswandel onderlijnen. Het leven wordt prettiger als je de aantrekkelijke dingen benadrukt. Waar of niet? Als ik kijk naar de vrouwen en mannen die een partner vonden dit jaar zie ik één gemene deler. Ze wilden echt graag een relatie. En niet alleen in hun fantasieën. Of een droomrelatie. De wensen van deze leden waren reëel. Ze stonden open voor liefde, voor een medemens, met zijn of haar goede en ook mindere kanten. Hun armen waren open voor iemand met misschien wel een onverwacht minpunt. Maar dat deerden ze niet. Ze stonden open voor het hele pakket waarmee iemand kwam, inclusief bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem, een kind, een aanwezige ex-partner. Om maar wat te noemen.

Make a wish

Soms willen we een droompartner, iemand om bij weg te zwijmelen. Een prins of prinses op het witte paard. Iemand zonder negatieve punten… Maar wat mooi om te gewaarworden dat deze leden hartstikke verliefd zijn, terwijl ze ook de mindere kanten van de ander omarmden. En dat ze gingen houden van de hele mens inclusief die onverwachte punten. En willen we dat niet allemaal? Geaccepteerd worden. En jezelf kunnen zijn. Geen toneel te hoeven spelen. En je niet beter voor te hoeven doen dan je bent. And that’s called LOVE.

 

Hoe vind ik een leuke relatie?

hoe vind ik een fijne relatie?

Heb jij de herfstblues… of zoiets?

leuke relatie

In de herfst en winter willen we als we single zijn natuurlijk ook graag een leuke relatie. Net zoals in de zomer en in de lente. En dat is logisch. Want de herfst en winter kunnen heel mooi zijn om samen te beleven. Want wat is heerlijker dan samen herfstwandelingen te maken of thuis gezellig te cocoonen bij Netflix. Liever dan dit alleen te doen is het natuurlijk fijn om dit met een leuke partner te doen, waar je bovendien nog eens gek op bent.

O die kerst komt eraan

Met de komst van het gure weer blijven mensen meer binnen. Je komt minder mensen tegen. Daarom kan je je in de herfst en winter weleens  eenzamer voelen dan in de lente en de zomer. Vooral als je graag een relatie wilt. En we missen allemaal dat lekkere warme zonnetje. Ook de kersttijd en Oud en Nieuw kunnen het gevoel van niet alleen willen zijn en een relatie willen nog eens extra aanwakkeren.

Was het maar zo simpel

Heb je niet zo’n fijne achtergrond, dan is het vaak lastiger een prettige relatie te vinden. Daarom is het goed je daar bewust van te zijn. Ben je al lang single of heb je meerdere korte relaties gehad, dan kan dit het geval zijn. Als gevolg van een niet fijne jeugd kan je zelfvertrouwen zijn aangetast. Verder is de kans ook groter dat je hierdoor op de verkeerde types valt. En ook kan het ertoe bijdragen dat je jouw zaakjes niet zo goed op orde hebt. Met als gevolg van dit alles dat je nog niet in die duurzame relatie met iemand zit.

Hoe krijg je die leuke relatie? Vijf punten op een rijtje

 1. Sta open voor liefde.
 2. Vind wegen om je zelfvertrouwen en vertrouwen in het algemeen te vergroten.
 3. Krijg je zaakjes op orde, dan kan je meer genieten en krijg je ook meer zelfvertrouwen
 4. En bovenal geniet van wat je hebt en van wat je nu al wel kunt doen. Wees je bewust van wat je allemaal al hebt bereikt.
 5. En last but not least: oefen geduld uit. De status van ‘single zijn’ is meestal een tijdelijk status!

Wat doe jij met Kerstmis?

Lesbische kerstactiviteiten? Gay kerstactiviteiten? Heb jij al gegoogled? Kerstmis 2016. Wat gaat de tijd snel. En wat is er veel gebeurd dit jaar. In de wereld en op persoonlijk vlak. Bij jullie ook? Vaak gebeuren er in een jaar meer dingen dan je had voorzien. Zo overleed mijn vader afgelopen voorjaar, na een vervelend ziekbed. Iets wat een beetje was te voorzien, omdat hij in 2015 al ziek was geworden. Wat ik niet had vlesbische kerstactiviteitenoorzien was dat ik door zijn overlijden mijn zus erg miste, die al 14 jaar geleden is overleden. Ik moest dit alleen verwerken. En ook mijn jeugd kwam weer naar boven.

Zo heeft iedereen verliezen te verduren in een jaar. Vooral als je ouder wordt. Maar ook de jeugd, ook al wordt dat vaak over het hoofd gezien. Door echtscheidingen bijvoorbeeld, of een opa die overlijdt, of de vader van een vriendje. Toch is een mens veerkrachtig. En gelukkig komt er vaak steun uit bekende en soms ook onbekende hoek. Waardoor er nieuwe mooie contacten ontstaan. Want die steun vergeet je natuurlijk nooit.

Wat mij dit jaar vooral is opgevallen, dat zovaak de leugen regeert. Denk aan de politiek in binnen- en buitenland, de voedselbranche, het medische circuit en ook op persoonlijk vlak. Het bruine brood blijkt gekleurd witbrood te zijn. En geld verdienen is wat prioriteit heeft boven veel andere menselijke dingen.

Gelukkig gebeuren er ook mooie dingen in zo’n jaar. En dat is ook fijn om eens na te gaan. Wat voor fijne dingen heb jij dit jaar meegemaakt? Want gelukkig zijn er ook mensen die werkelijk om anderen geven. En mensen zonodig steunen en werkelijk begaan zijn met anderen.

Wat doen jullie met de kerst?

Als single zijn er best wat mogelijkheden. Zo worden er gay en lesbische diners gegegeven. Zijn er vaak kerstconcerten van gay en lesbische koren. Gewoon even googelen wat én of er iets in de buurt te doen is op dat vlak. En voor singles met kinderen wordt kerst natuurlijk ook deels door de kids geregeerd. Kerst op school, en met de kids naar oma en opa natuurlijk met de rest van de familie. Heel gezellig meestal. Maar ook Kerst met vrienden vieren kan natuurlijk ongedwongen, knusjes en kneuterig zijn. Met een klein cadeautje onder de boom bijvoorbeeld. Want ook al ben je single, kerst kan een mooie, gemoedelijke en warme tijd zijn.

Hier 3 tips voor een gezellige kerst

1. Blijf niet alleen zitten.
2. Doe dat met kerst waar jij blij van wordt. Is dat gezellig naar familie gaan, doe dat! Is dat heerlijk uiteten gaan met een groepje andere singles, doe dat! Is dat bij een single thuis lunchen samen met jouw en haar of zijn kids, doe dat! Is dat luchen met je ex en haar of zijn nieuwe partner en de kids, doe dat! Doe wat jij gezellig vindt.
3. En maak óók je huis gezellig. Zet gezellige kerstmuziek op en versier je huis knus en warm met kaarsjes, kussentjes en verzin maar wat meer. Ik wens iedereen een mooie kersttijd toe.

 

 

 

Wat is goud waard? De belofte vervuld…

Deur open of deur dicht?

Laatst sprak ik een aardige single over relaties. Bleek dat ze aardige relaties op een afstand hield en de deur wees. En onaardige relaties, die haar beledigend behandelde aanhield en moeilijk los kon laten.

angel-1217628_1920Uit naam van liefde. “Want ik hield zoveel van zoenzo.¨ Als ik dit soort verhalen hoor, vraag ik me toch vaak af of dit echt echte liefde is. Echte onvoorwaardelijke wederzijdse liefde. Het lijkt zelfs zo dat een aantal medemensen een strijdveld met allemaal geneuvelde geliefden achterlaten. En al deze gesneuvelde geliefden zeggen: “Maar ik hield zo van zoenzo.” En deze exen van zoenzo weten ergens ook dat alle exen van zoenzo erg van zoenzo hielden. Want als ik zeg: “Ja… maar alle exen van zoenzo hielden erg van zoenzo,” dan bevestigen ze dat. Ze weten het, maar toch…  En zoenzo laat intussen een veld met gewonden, gekwetsten achter, die allen het spoor bijster zijn voor enige tijd. Want zichzelf volledig kwijtraken in de relatie met zoenzo. En toch lijken deze singles die ik spreek te denken en te geloven… “Ja, maar wat wij hadden, zoenzo en ik, was echt heel uitzonderlijk. Wij hielden echt van elkaar. Maar als ik misschien zus was geweest… of sterker was geweest… dan waren we mogelijk nog wel samen.” Duh.

De zon schijnt, het is mooi weer en een mooie dag in september. En ik vraag me af wat deze medemensen doen, deze zoenzo’s, om zoveel harten voor zich te winnen. Wat is hun strategie, hun aanpak, wat is hun innemendheid…? Of zijn het echt leuke, aangename mensen, waardoor zovelen voor hen vallen… Om of hun hart te laten breken. Of zichzelf te verliezen… Een citaat in het boek Daglicht van Roemi, mooi vertaald door Sipko de Boer en Aleid Swieringa naar weer een Engelse bewerking van Camille en Kahir Heminski spreekt mij over deze vraag aan. Vooral het volgende: “Er zijn valse beloften, bordevol onrust…  de belofte van de onwaardige veroorzaakt zielenleed.” Heftig klinkt dat. En in werkelijkheid is dat het ook. Heftig.

Maar andere woorden in ditzelfde tekstje zijn: “De belofte van een edel mens is goud waard… Er zijn ware beloften die het hart met dankbaarheid vullen.” En dat is hele andere koek. En daar zit wel de aanwijzing, de kern van dit verhaal. Wordt de belofte gevolgd door zielenleed of door een dankbaar hart? Het is het een of het ander. En dan heb je het antwoord op de vraag of iemand jouw hart waard is of misschien toch liever maar niet.

Jouw matchingsmogelijheden horen? Vul hier je gegevens in.

 Já, ik wil  informatie over matchingsmogelijkheden!

 

Wat je zoekt zoekt jou ~ Rumi ~

Nieuwe Relatie?

In mijn werk kom ik af en toe mensen tegen die in een relatie hebben gezeten, die niet goed voelde. En vaak al vanaf het begin niet goed. Waar sprake was van emotioneel misbruik, manipulatie. Vaak blijven ladybugs-1593406_1920deze mensen lang in zo’n relatie zitten. Juist uit angst die ander te verliezen. Een dreiging die steeds in de lucht hangt en door de ander wordt gebruikt. Je enorm aan gaan passen en jezelf verliezen is meestal het resultaat. Probleem is vaak dat we onze grenzen niet weten en herkennen. Waar de ander dan overheen gaat. En dat we geen keuzes kunnen maken. En zeker geen goede keuzes. Dit is namelijk lastig als je je grenzen niet voelt en kent. Wat je vaak wel voelt is een stuk onvrijheid, beperking, een ongelukkig gevoel, een twijfel aan jezelf, misschien zelfs gedachten als ‘ik spring maar in de sloot’.

Keuzetip

Maar we hebben een boel keuzes. Namelijk altijd de keuze bij alles wat je doet om je beter te voelen of je slechter te voelen. En dit is een geweldig compas op ons pad. We hebben ook de keuze om mensen of situaties los te laten. En hoewel het moeilijk lijkt, is de kans groot dat je je enorm opgelucht voelt en je weer vrij voelt als je dit wel doet. Het leven is vol met mogelijkheden.

Wat doe jij?

Kijk daarom waar je je bevindt in jouw gebied van mogelijkheden. Voel je je hier het prettigst. Of is er een andere plek waar je heen kunt gaan en waar je je (nog) beter voelt. En dan kan je bijvoorbeeld denken aan de afstand tussen jou en een persoon. Wil je die heel dichtbij. Of voel je je beter als die op meer afstand staat. We hebben hierin keuzes. Zoek daarom de plek op die voor jou het beste voelt. En hierbij mag je ‘zo mild’ mogelijk zijn voor je zelf. Ben je mild voor jezelf als je in een abusive relatie blijft? Of ben je milder als je bijvoorbeeld hulp gaat zoeken. Ben je mild voor jezelf als je iemand wilt, die niet los is van een ex. Of ben je milder als je dat niet wilt. Bij het zoeken van de beste plek, zijn dus twee dingen van belang. Je ‘bewust zijn’ waar je je bevindt en gaan naar de plek, waar jij je ‘het beste’ voelt. En die keuze mag ‘zo mild mogelijk’ zijn voor jezelf. Laat jezelf gelukkig zijn jouw prioriteit in jóuw leven worden. Dat kan door het maken van goede keuzes. Het gaat niet om de kansen die je krijgt, maar de keuzes die je maakt.

Jouw matchingsmogelijheden horen? Vul hier je gegevens in.

Já, ik wil  informatie over matchingsmogelijkheden!

 

Lesbische singlevakantie 2016? ZomerBoekaanrader

lesbische singlevakantie

lesbische singlevakantieLesbische singlevakantie? Gay singlevakantie? Hoe vind jij een partner…?

Wil jij een partner die bij je past? Wil je zowiezo graag een leuke partner, omdat je het alleen zijn niet zo bevalt, dan moet je het huis uit… Maak een mooie fietstocht en ga ergens lekker op een terrasje zitten. Sluit je aan bij een club die heerlijk gaat wandelen. Boek een lesbische singlevakantie of een gay singlevakantie. Doe iets! Naast dat je een leuke en prettige ervaring hebt, en doet wat je hart je ingeeft, maak je zo ook je leven interessant, en vergroot je ook eens de kans om een leuke partner tegen te komen. Of iemand waarmee je een leuke vriendschap ontwikkelt, waardoor je weer in een ander netwerk komt.

Zomerboekaanrader 2016!

Lijken jouw relaties geen stand te houden, dan is het goed om eens de hand in eigen boezem te steken. Misschien weet je niet zo goed wat je wilt in een partner, waardoor je te weinig wensen op jouw ‘waarmoeteenpartneraanvoldoenlijstje’ hebt staan. En eindig je daarom steeds met een verkeerde partner… Waardoor een relatie natuurlijk geen stand houdt. Of misschien ben je juist erg kritisch. En zoek je naar de perfecte partner, die niet bestaat. Een lekker boek voor onder de palmboom of parasol is ‘Goed Genoeg’ van Lori Gottlieb. Of de Engelstalige versie ‘Mary Him’. Geschreven voor de hetero single. Maar natuurlijk goed toepasbaar voor jou, de lesbische of homo single.

Zomer 2016: 6 tips die helpen om prettig de zomer door te komen

 1. Geniet van het buitenleven, de cultuur deze zomer, het bourgondische leven, de zomerfestivals, een fijne vakantie in buitenland of gewoon thuis.
 2. Zoek positieve mensen op die jou graag zien.
 3. Maak je huis gezellig met een wildboeket en doe een zomerworkshop schilderen of iets anders creatiefs.
 4. Maak afspraken die goed voor je voelen. Doe wat goed voor jou voelt.
 5. Herzie je kledingstijl. Past die nog wel bij jou en jouw leeftijd. Combineer eens anders. Hoe zie jij er op z’n best uit. Kijk in de spiegel. En doe dat aan waar jij je tevreden bij voelt en natuurlijk goed bij voelt.
 6. Verwen jezelf met een lekkere maaltijd, een goed glas wijn, koud biertje, een goed boek! En voel je daar niet schuldig over. Geniet!

Ja, ik heb interesse in meer informatie over gay en lesbische relatiebemiddeling en personal matchmaking!

Kerstmis 2015

love

Kerstmis 2015 is in aantocht

Zo tegen het eind van het jaar maken we ons weer op voor het nieuwe jaar. Het is dan fijn om het bijna voorbije jaar te overdenken. Misschien stond 2015 voor jou in het teken van een relatie die stopte, een nieuwe baan, de geboorte van een kind, het starten van een bedrijf. Fijn is het om dit thema aan het eind van het jaar los te talen met een ritueel bijvoorbeeld. Om zó het nieuwe jaar weer fris en open te beginnen. Vaak is er in 2015 veel gebeurd. Ook een hoop onverwachte dingen, leuk of minder leuk. Zaken waar we zelf geen controle over hadden. En waar we mee moesten dealen. We zijn misschien nieuwe mensen tegengekomen en er zijn misschien relaties gestopt, vriendschappen. Toch is het meestal zo dat mensen die we hebben toegelaten in ons leven ons iets hebben gebracht. Misschien een idee, een inspiratie, een wijze levensles, waardoor we zijn gegroeid en krachtiger zijn geworden. We leren van levenslessen, ook al zijn die, of juist al zijn die pijnlijk voor ons.

Niet iedereen houdt van Kerstmis. Het kan confronterend zijn als het je vervelende herinneringen brengt of als het je bewust maakt van je ongewenste singlezijn bijvoorbeeld. Het kan ook confronterend zijn als je niet helemaal gelukkig bent met je situatie hoe die ook is. En als je misschien niet zo goed kunt dealen met de  gelukkige vredige sfeer die Kersmis ook uitstraalt. De kerstsongs, de kerstbomen, de cadeau’s, de diners. We moeten de slingers van het leven zelf ophangen, de feestjes zelf organiseren. De een kan dat heel goed. De ander niet. Wat we allemaal wel kunnen is veranderen en veranderingen teweegbrengen.

kerstmis 2015: 5 tips die helpen om goed de kerst door te brengen

 1. Geniet van de buitenlucht. Maak een paar fijne wandelingen.
 2. Zoek positieve mensen op die jou graag zien.
 3. Maak je huis gezellig met kaarsjes bijvoorbeeld.
 4. Maak afspraken die goed voor je voelen. Doe wat goed voor jou voelt.
 5. Geef jezelf een kerstcadeau. Verwen jezelf.

Heb een fijne kerst!

Antonette den Bieman

kerstmis 2015

There is no form selected or the form was deleted.
Ja, ik heb interesse in meer informatie over gay en lesbische relatiebemiddeling en personal matchmaking!

Delen

(Delen zit in ons)

Mijn zoontje van zes fluisterde laatst geheimzinnig in mijn oor. ‘Ik wil je iets heel moois laten zien morgen.’ Hij was even stil. ‘Weet je wat het is?’

‘Nee!’ zei ik. Ik had écht geen idee.

‘Het licht als het s’ochtends opkomt in de mist,’ zegt hij. ‘Daar bij het station.’

Dat had ik niet verwacht.

‘We staan morgen heel vroeg op,’ zegt hij. ‘Leg onze kleren vast klaar op bed. Dan kunnen we gelijk weg.’

Later die avond herhaalt hij het nogmaals. Hij is er serieus over. Morgen is zondag. Dat wordt dus dauwtrappen. En ik leg de kleren op  het bed klaar.

De volgende ochtend lijkt het plan vergeten. Het is nog donker als hij wakker wordt. En hij mompelt iets waaruit blijkt dat de plannen gewijzigd zijn. Het is gezellig warm binnen en het kinderprogramma Checkpoint lonkt.

Na driekwartier is hij echter klaarwakker en zegt plotseling. ‘Kom we gaan.’

We trekken onze kleren aan en stappen op de fiets. Het is fris en donker en nevelig. We fietsen naar het paadje bij het station. Hij weet goed waar hij heen wil. Daar is de nevel namelijk zo mooi met de opgaande zon. De opgaande zon ontbreekt alleen vandaag.

‘Met de zon is het mooi,’ zegt hij.

Het is een bijzondere ochtend. En als we weer thuis komen hebben we al heel wat beleefd. Want een voetbalveld ontdekt in de mist. Met twee ontwortelde reusachtige bomen tussen bloemenvelden aan sloot en rails.

Delen

Het zit in ons: te willen delen. Wat we mooi vinden…. en ook wat we moeilijk vinden. Als kind delen we veel met onze ouders. En later delen we veel met onze partner. Het willen delen. Het zit in ons.

Antonette den Bieman

Delen

There is no form selected or the form was deleted.
Ja, ik heb interesse in meer informatie over gay en lesbische relatiebemiddeling en personal matchmaking! Een betrouwbare manier van daten.

De ballenbak voorbij

Onlangs kwam een reclame op televisie voorbij met een ballenbak. Ik werd een beetje melancholisch en dacht aan m’n ventje van zes: de ballenbak voorbij… Ik denk aan die gezellige momenten in de Ikea en de kleine man vrolijk en enthousiast in de ballenbak speelde. En ook denk ik aan andere plekken met ballenbakken en herinneringen.

De ballenbak voorbij. Die periode is geweest. En wat is er veel gebeurd. Leuke stelletjes gevormd, maar ook mensen weggevallen in mijn persoonlijke leven. De ballenbak voorbij… het zinnetje blijft hangen. Als je het linkt naar relaties is het zo dat we soms op een leeftijd komen dat we ook de ballenbak voorbij zijn. Dan mag je misschien wat serieuzer een partner kiezen. Er wat minder snel in een relatie springen. Wat kritischer zijn. Goed kijken waar je je prettig bij voelt. Want het is toch zo dat je meestal een amoureuze ervaring weer een plekje moet geven. En we worden er nu eenmaal niet jonger op.

Soms zijn mensen redelijk kritisch. Zelfs zo dat ik denk… ‘beperkt je jezelf  meer dan nodig is.’ Toch heeft het ook voordelen als je kritisch bent. Dat betekent ook dat je weet wat je wilt. De ballenbak… Ja ja.

De ‘ballenbak voorbij ‘ wensen? Wat is écht belangrijk voor jou?

Het is goed om stil te staan bij wat écht belangrijk is voor jou.

Kleur haar en kleur ogen? Tja… we hebben zo onze voorkeuren. Maar wil dat zeggen of we van elkaar kunnen houden en het fijn kunnen hebben.

Lengte? Ja een groot gedeelte van mensen lijkt toch wel een voorkeur te hebben. De een valt juist op wat langer. En een ander weer op iets kleiner. Dit lijkt voor een aantal mensen wel belangrijk te zijn.

Reisafstand? Dichtbij is voor velen een plus. Maar er zijn een aantal mensen die hier heel flexibel in zijn.

Leeftijd? Hier vind je verschillende voorkeuren. Het is wel goed om te kijken of je wensen realistisch zijn en haalbaar. En of je je hierin erg beperkt, zodat je de kans een relatie te krijgen erg verkleind. Is dat zo, dan kan je wellicht beter iets ruimer zijn met jouw wensen.

En zo zijn er nog een boel andere voorkeuren die klanten soms wel of niet hebben: bijvoorbeeld werkniveau, opleidingsniveau, het hebben van kinderen of kinderwens, dierenliefhebber zijn of niet, introvert, extravert, huiselijk, outgoing, het mogen roken en ik kan nog wel even doorgaan. En gelukkig hoef je niet aan alles te voldoen.

De ervaring is dat echt bij iedereen iemand past. En dat is maar goed ook.

Antonette den Bieman

De ballenbak voorbij

 

 

De kracht van de gedachte

De kracht van de gedachte wordt vaak onderschat. Gedachtes van onszelf en gedachtes van anderen. Gedachtes beïnvloeden ons gevoel en het gevoel van anderen. Denken we positief over onszelf en ook over anderen, dan voelen we ons waarschijnlijk ook goed. En ook die ander krijgt een goed gevoel van ons. Met als resultaat hoogstwaarschijnlijk dat diegene ook graag in ons gezelschap is.

Het omgekeerde is ook het geval. Denken we niet goed over onszelf en ook niet goed over die ander, dan voel je je waarschijnlijk niet geaccepteerd door anderen. En anderen over wie je niet goed denkt ook niet door jou. Dan geef je de ander meestal geen goed gevoel. En hoogstwaarschijnlijk vindt diegeen het niet fijn om in jouw gezelschap te verkeren.

Fijn gevoel, rotgevoel… handelen

Ons handelen wordt weer bepaald door ons gevoel en onze gedachtes. Ik denk dat we vaak boos worden op diegeen over wie we slecht denken, omdat we geconfronteerd worden met ons eigen onaardig zijn. Ergens voelen we wel dat wat we doen niet correct is. En dat frustreert. Dat is geen fijn gevoel. Dat maakt ons boos. Denken we daarentegen positief over iemand en voelen we ook echt sympathie voor iemand, dan geven we die ander dus een goed gevoel En dat maakt onszelf ook vaak blij. We doen goed. En dat voelt goed.

De kracht van de gedachte!

De kracht van de gedachte. Goed om bij stil te staan, bijvoorbeeld voor je gaat daten. Of ook tijdens een date. Of gewoon sowieso. Want zeg nou zelf… Wordt het leven leuker met mensen om je heen die aardig doen en goed denken en voelen? Of met mensen om je heen die dat niet doen? Ook in een relatie zie je dat als mensen positief denken de kans op een fijne en langdurige relatie veel groter wordt. Gelukkig is het wel zo dat als je de neiging hebt om negatieve gedachtes te laten opkomen er wel tools beschikbaar zijn om daar weer uit te komen. Maar dan moet je wel aan jezelf willen werken.

Antonette den Bieman

De kracht van de gedachte